Tırnak Ne İşe Yarar

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

        Tırnak Ne İşe Yarar

                               

                             
                                   
Güncel hayatın gereksinimlerinin üretilmesinde dokunma hissiyatının payı büyüktür, bundan kaynaklı cilt el, parmak ve tırnak kombinasyonunda dokunma hissiyatının gerçekleşmesinde ilk nokta temas eden ile temas edilen noktanın buluşma anıdır, bu anda gerçekleşen etki tepki cereyanında ortaya çıkan his ilk parmak uçlarımızda yer alan sinir uçlarındaki dedektörler vasıtası, temas anında açığa çıkan veriler ile matrix kanallarından [ bağlantı damarları ] impluslar [ algı sinyalleri ] vasıtası ile  beyne gönderilmek üzere algılanır, bizler  bu sayede maddelere ait sıcağın, soğun, kurunun yaşın, pürüzsüzün kabarığın algılanması ve yorumlanmasını bu yolla sağlamış oluruz.

Bu hissiyatın sürekliliği için, parmak uçlarından başlayan bu doku ağının, dış etkenlerden [ dokunma çarpma vb durumlarda oluşabilecek darbe, baskı, sıcak soğuk vs. etkilerden. ]  korunması ve parmak yordamı ile tutma kavram gibi olayların gerçekleşmesi içinde, tırnaklar sahip oldukları dokusal özellikler ile  parmaklarımızın bittiği noktada, yer alırlar dolayısı ile tırnakların ne işe yaradığı sorusunun   '' What does nail ''  cevabı da budur. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Tırnak Ne İşe Yarar
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş